Om


Team Asmussen.

Team Asmussen tog oprindeligt sit udgangspunkt i den olympiske guldvinder, Gunnar Asmussens  legendariske cykelforretning i Fredensgade 54 i Århus C. Hvor en stadig voksende skare af kunder, kollegaer, venner og andre cykelinteresserede hver lørdag mødtes for at cykle en fælles tur. Ruten lå snart fast, og har stort set været den samme lige siden, også selvom Gunnar lukkede butikken i 2000, og kort efter blev tilknyttet det daværende Pro Tour hold, CSC Tiscali. Gunnar møder stadig op til kaffen hos Rasses, selvom først et fald fra et tag, og siden en operation (hjerteklap) midlertidigt har stækket selve cykelaktiviteterne noget. Men Gunnar kommer igen.

 


I alle årene har Erling Laursen, et velkendt ansigt fra forretningen i Fredensgade, og cykelsport miljøet generelt, trukket et stort læs omkring opstarten af holdet og organiseringen af Team Asmussens aktiviteter. Som spænder fra den ugentlige lørdagstur, til juleturen og "ben-turen" - begge indeholdende en traditionsrig spisning i "klubhuset" Rasses Skovrestaurant, samt ikke mindst, hjælpeaktiviteterne omkring startstedet i Århus, når Post Danmark har været forbi, eller f.x. motionsløbet  Århus-København. Tillige har Erling organiseret teamtøj mv. Kendetegnende for teamet er, at det gennem alle årene har været selv-rekrutterende.   



Alle kender ruten der køres på hver lørdag, alle ved hvor "løbet" er givet frit over en ca. 7km lang strækning med opløbsstrækning kort før Skanderborg, hvor vinderen har retten til 2 point i det omhyggeligt førte regnskab, som Erling Laursen fører.


Efter spurten, trilles der i samlet flok over til "Rasses" restaurant i skoven, hvor spurten diskuteres og kaffen nydes - evt med lagkage, hvis der er en der har fødselsdag. Konceptet er velkendt og gennemafprøvet og ... det virker :-)



Her er der ingen af de ellers så almindelige diskussioner i motionscykelklubber om hvilken rute der skal køres, hvor langt der skal køres og hvor hurtigt der skal køres. Alle antages at kunne følge med ud til hvor løbet gives fri for en periode, og efterfølgende er der opsamling inden kaffen.